Opleiding

Les van gecertificeerde instructeurs

Binnen de vereniging verzorgen gediplomeerde instructeurs de opleidingen van beginnend tot ervaren duiker. Miramar Friesland maakt gebruik van NOB-lesmateriaal.

1-sters brevet (Open Water)

Je leert de beginselen van de duiksport. Met je eerste ster kun je zelfstandig met een buddy duiken in Nederland en in het buitenland.

Kosten:

100 euro en minimaal 1 jaar lidmaatschap van Duikteam Miramar.

Daarnaast zijn de kosten van een basis- en duikuitrusting voor eigen rekening. De vereniging heeft wel een aantal duiksets beschikbaar voor de opleidingsperiode in het zwembad. Je hoeft dus niet meteen een complete set aan te schaffen, maar kunt eerst uitproberen of duiken iets voor jou is.

Basisuitrusting (zwembad):

Zwemvliezen, loodgordel, duikbril met snorkel en zwemkleding.

Duikuitrusting (buitenwater):

Isolerend duikpak, laarzen en handschoenen, goedgekeurde persluchtcilinder, trimvest, ademautomaat, manometer, dieptemeter, duikmes, duikbril met snorkel, zwemvliezen, loodgordel voor buitenwater en duiklamp.

2-sters brevet (Advanced Open Water)

Tijdens deze opleiding leer je omgaan met onverwachte situaties en hoe je je buddy kunt helpen bij problemen.

3-sters brevet (Dive Master)

Als 3-sters duiker ben je in staat andere duikers (in opleiding) te begeleiden. Je weet hoe je moet reageren bij een duikongeval en weet alles van decompressieduiken.

Specialisaties

Bij Miramar Friesland kun je verschillende specialisaties volgen zoals droogpakduiken, Nitrox, wrakduiken, driftduiken, zoeken & bergen, decompressieduiken en ijsduiken.